The girl behind her blog

#TheGirlBehindTheBlog: IrmaInspireert.com

The Girl Behind The Blog

Irma gaf haar baan op voor het online ondernemerschap. Met bijna 13.000 volgers op Instagram en een ebook in de schappen (plus nummer 2 en 3 in de maak) kan je zeggen dat dat haar behoorlijk goed af gaat. In deze #TheGirlBehindTheBlog lees je meer over de dame achter IrmaInspireert.com en dan met name over haar motivatie, toekomstdromen, bloggen en tips voor online succes. Dit is Irma!

 

 

Om maar bij het begin te beginnen: waarom ben je met je blog gestart? Ik weet toevallig dat je je vaste baan hebt opgegeven voor een minder zeker bestaan. Wat heeft je tot deze stap gebracht?

“Ik heb altijd de droom gehad om te gaan schrijven. Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Want hoe begin je en waar ga je over schrijven? Drie jaar geleden ben ik gestart met het schrijven van een boek en ik merkte dat het schrijven me goed afging. Een jaar of twee geleden heb ik een periode als coach gewerkt en in die periode heb ik inspirerende en motiverende blog geschreven en dit is uitgegroeid tot mijn huidige blogwebsite IrmaInspireert.com. Het doel van de website is om (met name) 40+ vrouwen te inspireren en motiveren op het vlak van health, fitness, food en de liefde. Maar denk ook onderwerpen zoals ‘positief in het leven staan’, ‘Geluk’ of Zeg vaker ja’.”

“Mijn Instagramaccount Irma.nl versterkt mijn blogwebsite, daarop post ik motiverende quotes, foodpics en sportfilmpjes. Daarnaast ben ik altijd op zoek naar interessante samenwerkingsverbanden. Zo word ik bijvoorbeeld gesponsord door mijn sportschool en krijg ik weleens food of fitnesskleding toegestuurd om te testen en om te verwerken in een advertorial.”

 

Wat is het mooiste wat de stap om voor jezelf te beginnen en te starten met bloggen jou gebracht? 

“De mooie reactie van mijn lezers! Als ik bijvoorbeeld een bericht krijg dat iemand na een lange periode weer is gaan sporten of als iemand een sportdoel heeft gehaald. Of gewoon een berichtje dat ik iemand inspireer. Daar doe ik het voor. Daarnaast heb ik fantastische gastbloggers. Ik voel me enorm vereerd dat ze voor mijn blogwebsite willen schrijven en die contacten zijn me dierbaar. En ik doe wat ik leuk vind. Schrijven is mijn passie!”

 

Wat mooi en fijn dat het zo goed gaat! Anderzijds moet je passie natuurlijk wel brood op de plank brengen. Hoe sta jij tegenover het plaatsen en vermelden van commerciële (sponsored) content? Dit lijkt een gevoelig punt in de online wereld, waar regelmatig discussies over oplaaien. 

“Ik denk dat de discussie meer gaat over hoe integer je omgaat met verslaglegging. Als ik niet enthousiast ben over een product ga ik het niet de hemel in prijzen. Zo kreeg ik laatst een sportbroek toegestuurd in de maat die ik normaliter in de winkel koop. Nu kwam ik amper in de broek. Toen ik de broek eenmaal aanhad, zat deze als gegoten. Dan vermeld ik in de advertorial dat ik moeite had om de broek aan te krijgen. En verder was ik wel enthousiast over het product. Maar producten aanprijzen waar je niet enthousiast over bent of die je niet getest hebt, vind ik niet integer. Ik ben er wel voorstander van dat er geld verdiend mag worden met wat we doen. We steken er immers voldoende tijd en energie in; het is gewoon een (parttime) job!”

 

https://www.instagram.com/p/BSssjKWgl1Y/?taken-by=irma.nl

 

Zeker. Absoluut mee eens. Sommige mensen vinden het gek dat bloggers hun hele leven online lijken te delen. Hoe ga jij om met je eigen privacy? Welke kant ziet jouw blogpubliek bijvoorbeeld niet van jou?

“Ik ben van mening dat iedereen moet doen waar hij/zij zelf achterstaat. Als jij je hele leven wilt delen, zeker doen. Ik deel bepaalde aspecten van mijn leven. Veel van mijn blogs zijn in zijn algemeenheid geschreven maar in sommige blogs laat ik wat meer van mezelf zijn, maar altijd op het vlak van sport en health. Ik deel niks over mijn familie, relatie of andere projecten. Niet omdat ik dat niet wil maar omdat mijn blogwebsite/Instagram zich daar niet op richt.”

 

Hoe ga je om met eventuele andere vooroordelen uit je omgeving en negatieve reacties online? 

“Ik krijg eigenlijk nooit een negatieve reacties en/of er zijn geen vooroordelen!”

 

Gelukkig! Waar zie jij jouw blog over 5 jaar? Wat hoop je dat de toekomst je brengt?

“Wat een moeilijke vraag. Daar heb ik, eerlijk gezegd, nog helemaal niet over nagedacht. Ik werk hard aan een boek. Hierin heb ik mijn mooiste en meeste inspirerende blogs gebundeld  en voorzien van creatieve afbeeldingen en inspirerende quotes. Mijn boek zal eind augustus via de online boekwinkels verkrijgbaar zijn. Dit is een enorm spannend project en ik ben er trots op dat ik dit heb bereikt. En zolang ik lieve lezers heb, blijf ik doorgaan met mijn blogwebsite.”

 

Tot slot, welke ultieme blogtip voor online succes zou jij mee willen geven aan de lezers?

“Gewoon doen. Ga schrijven. Bouw een goede functionele en mooie website. Promoot je website goed. Volg je hart. Raak niet van je pad af, oftewel kies je onderwerpen en blijf daarbij (zorg ervoor dat het geen ratjetoe wordt). En geniet ervan!”

 

Goede tips! Dankjewel Irma voor je inspirerende verhaal en advies! Wil jij meer over Irma lezen en haar online avontuur volgen? Bezoek dan zeker haar website IrmaInspireert.com en vergeet haar niet te volgen op Instagram! 

24/7 online: ✎ Bloglovin – InstagramFacebookTwitter

2 Replies to “#TheGirlBehindTheBlog: IrmaInspireert.com”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *