Lifestyle

The kitty project | Help, ik krijg een poes!

kitten

Ja, je leest het goed: ik word een kattenmama! Na in totaal 3 katten in het ouderlijk huis en zo’n 1.000 kattenmemes op Facebook later is het moment daar. Een poes maakt haar entree in dit huishouden. Ik heb iets met katten, al vanaf kleins af aan ben ik dol op die beestjes. Ik ben gewend dat er thuis altijd eentje is voor een speeluurtje, om je te irriteren of even mee te knuffelen. Ze zijn ongelofelijk slim, truttig op hun tijd, maar meestal ook zo ontzettend lief. Vroeger van overtuigt dat ik zodra ik op mijzelf woonde meteen een hond zou nemen, gaat dat nu toch wel even anders. Die plannen zijn uit praktisch oogpunt (lees: fulltime baan) even van de baan en een ander soort viervoeter zal over een half weekje haar intrede doen. De beste verrassing ooit!

Mijn vriend verraste mij de avond voor mijn verjaardag met een krabpaal en de boodschap dat ik een poes mocht gaan uitzoeken. Ik was door het dolle heen en opende per direct onze zoektocht naar. De eerste jaren zal het een binnenpoes worden en hoewel mijn wens in eerste instantie was om een kat uit het asiel te adopteren, kwamen we er al gauw achter dat er in Breda en omstreken voornamelijk buitenkatten worden aangeboden. Ik ben nog steeds een flinke voorstander van het asiel en kan iedereen aanraden daar echt te kijken. Maar goed. Voor ons vervloog de optie en dus verschoof onze focus naar Marktplaats. Noem het gemak, noem het een flink aanbod.

Een flink aanbod met af en toe een hoog entertainment gehalte en af en toe een aanbod wat puur om te janken is. Hilarische advertentieteksten, dekkaters die op zoek waren naar een leuke scharrel en huis-, tuin- en keukenpoezen die voor een schamele €150,- worden aangeboden. Gratis ga je overigens sowieso amper meer een katje vinden, aangezien mensen deze kittens soms ophalen en voeren aan slangen (ieeeee! Ik snap dat er een ‘natuur principe’ in het spel is, maar please doe dit niet!). Een ander aspect wat ik echt om te janken vond, was het feit dat er zoveel poezen van een paar jaar oud worden aangeboden ‘omdat mensen er geen tijd meer voor hebben’. Ik snap dat je verliefd wordt op een kittenplaat, maar denk over de consequenties na en maak voor jezelf kritisch de balans op voordat je besluit om voor een kat te gaan. Je moet het beestje nou eenmaal de nodige aandacht geven, voeren en de kattenbak op zijn tijd leegscheppen! Kiezen voor een kitten is een overeenkomst afsluiten voor de komende achttien jaar.

Tot zover mijn betoog.

Na een laaaange zoektocht kwamen we bij een schattig, leuk nestje uit. De kittens groeien er in alle liefde binnen het gezin en dichtbij de moederpoes op en bij 6 weken zijn mijn vriend en ik wezen kijken. Met een goed gevoel reserveerden we de kat die we bij 8 weken mogen ophalen. Een leuk vooruitzicht en dus gingen we aan de slag met de poezen uitzet (ja, ik neem dit heul serieus). Hier komt nog wel het één en ander bij kijken. Wie weet ben je er ook mee bezig, dus ik deel voor het gemak ons lijstje hieronder met jullie.

Wat heb je nodig voor een kitten?

  • Kattenbak + grind – in het begin met het deurtje eruit, zodat de poes er makkelijk in kan
  • Eet- en drinkbakjes – wij hebben er nu 2 en willen nog een drinkfonteintje kopen. Het schijnt dat je ze niet precies naast elkaar moet zetten omdat katten dan minder zouden drinken. Plastic is ook af te raden omdat dat lastiger schoon te maken is.
  • Kattenvoer voor de eerste tijd – voor nu afgestemd met wat ze nu krijgt
  • Slaapplaats – katten slapen overal, maar schijnt goed te zijn om een eigen plekje/nestje te creëren. In onze krabpaal zit al zo’n nestje, maar we zetten er ook nog een doos met kussentje bij. Ik heb bij ons bezoek aan het nestje een handdoekje meegegeven, die ik erin kan leggen. Zo blijft de vertrouwde geur hopelijk de eerste tijd hangen. 🙂 
  • Krabpaal – zeker van belang als de kat niet buitenkomt
  • Vlooienkam – op zijn tijd zal je het beestje moeten checken op vlooitjes, als ze net uit het nestje komen, kunnen ze wat last hebben van nestvlooitjes
  • Speeltjes – optioneel uiteraard, maar iets met een bel en catnip doet het altijd goed

Check, check, check. We hebben de voor- en nadelen afgewogen, alle benodigdheden in huis gehaald en mijn vriend heeft mij al 3x voor gek verklaard. Conclusie? Wij zijn er klaar voor! Op instagram zal ik de eerste foto’s plaatsen en de naam bekendmaken! 😉

Heb jij een kat of nog goede tips? 

2 Replies to “The kitty project | Help, ik krijg een poes!”

  1. Ah wat leuk! Gefeliciteerd! Ondanks dat het katje binnenblijft een halsbandje met naam en telefoon nummer, een heerlijke borstel met harde haren, kattengras (als je planten in huis, let op sommige kunnen giftig zijn) een poepschepje, en knuffels met catnip zijn bij ons enorm favoriet (bij zooplus hebben ze nu ook unicorns en flamingos knuffels😍. Alvast heel veel knuffelplezier gewenst!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *