Spanje

Stedentrip Valencia | Alle hotspots en tips!

Valencia cityguide

Afgelopen maart maakte ik een stedentrip naar Valencia. Deze Spaanse stad heeft mij tijdens dit weekend op verschillende manieren ontzettend verrast en vormde de perfecte afwisseling voor de lange Nederlandse winter. Wat mij betreft echt een aanrader om heen te gaan. Wat je gezien moet hebben, waar je gegeten moet hebben en absoluut een ijs (kunstwerkje) moet hebben gehaald? Ok, niets moet op vakantie, maar ik vertel het je in deze Valencia hotspot gids. Doe inspiratie op voor jouw citytrip!


Valencia

Street art Valencia

Valencia boulevard

Wat moet je gedaan hebben in Valencia?

De Spaanse kustplaats staat bekend om zijn vele mogelijkheden en dat maakt het de perfecte uitvalsbasis voor een stedentrip van 2 tot 5 dagen. Van zonnen op het strand, wandelen over de lange boulevard, struinen door de kleine straatjes in het oude centrum, winkelen op één van de grote overdekte markten tot lopen door de groene strip. Valencia heeft cultuur, natuur en zon en dat maakt een stedentrip naar Valencia veelzijdig en geschikt voor heel wat uiteenlopende wensen!

Valencia

Valencia fietsen

Fietsen in Valencia

Één ding dat je gedaan moet hebben tijdens een stedentrip Valencia? Fietsen huren! De stad is echt perfect met de fiets te verkennen en maakt de afstanden ook erg goed te overbruggen. Wij boekten een fietstour en combineerden deze met een paar uur zelf door de stad fietsen. De tour is echt een aanrader, want naast dat je het verkeer in de stad leert kennen, doe je ook handige en interessante feiten en weetjes op. Over het algemeen zijn er fietspaden te vinden op de straten van Valencia (niet altijd even goed aansluitend als in Nederland, maar hee, er wordt op fietsers gelet!). Vind je de straat toch wat eng? Begin je fietstocht dan op de groene strook Park Turia.

Valencia

Arena Valencia

Valencia

Valencia uitzicht

Historische highlights

Valencia heeft een erg rijke geschiedenis. Het oude centrum bestaat uit heerlijk, kleine dwaalstraatjes die uitmonden op knusse pleintjes met de meest gezellige terrasjes. Wij hebben hier uren door gewandeld en dit in combinatie met de fietstour hebben wij een boel gezien en gehoord over de stad. Een paar historische hotspots die je niet mag missen? Bekijk de kathedraal van binnen én van boven. De beklimming van de toren levert je wel een licht zuurstofgebrek op, maar de uitzicht over de hele stad is adembenemend mooi. Hier boven vind je een sneak preview, maar dit is láng nog niet alles! Daarnaast is de imposante Arena niet te missen. Er worden nog steeds stierengevechten georganiseerd en hoewel niet iedereen het daarmee eens is, blijft het een eeuwenoude Spaanse traditie.

Aqua de Valencia

Valencia Mercado de Colon

Rozen ijsjes

Culinaire hotspots in Valencia

Ik denk dat er nog een artikel komt met de restaurant tips, maar voor nu deel ik maar al te graag mijn tips voor lekkere snacks, borrelmomenten en meer! Valencia is de stad van de sinaasappels en daarom MOET je het bekende drankje Aqua de Valencia gedronken hebben. Heerlijk fris, zoet en brengt je direct in zomerse sferen. Daarnaast zijn de twee overdekte markten een aanrader om rond lunchtijd over heen te struinen en een lekkere verse shake te scoren. Andere hotspot adresjes die je even moet noteren op je wishlist voordat je gaat:

  • Mercado Central – Plaça de la Ciutat de Bruges: de bekende, authentieke en overdekte markt. Struin langs de vele kramen met verse vis, vlees, fruit, noten en nog veel meer (specialiteiten)!
  • Mercado de Colon – Carrer de Jorge Juan, 19: de iets modernere, half overdekte markt in Colon, erg mooi én geschikt om heerlijk te eten en te drinken.
  • Amorino – Passeig de Russafa, 13: het lekkerste (en meest Instagrammable) ijs dat je tegen gaat komen, eet je bij Amorino! Zie bovenstaande foto voor het bewijs. Do I need to say more?!
  • Las Más Bonita  Paseo Marítimo de la Patacona 11: Alvast een populaire ontbijttip voor Valencia is dit tentje aan het strand. Dat is nog eens fijn wakker worden met uitzicht op de kustlijn en het lekkerste eten van dit biologische restaurant!

Valencia markt

Valencia

straten Valencia

Praktische informatie voor een stedentrip naar Valencia

De beste reistijd voor Valencia is eigenlijk.. altijd!? Over het algemeen wordt maart tot en met oktober aangehouden, maar de Spaanse stad heeft vaak lekker weer. Wij boekten onze stedentrip naar Valencia voor het tweede weekend van maart en dit was wat ons betreft perfect. Let wel op dat half maart de bekende La Fallas feesten plaatsvinden in de stad. Wij konden het weekende ervoor al volop genieten van vuurwerk, optochten en andere vieringen! In de zomer kan het uiteraard (erg) warm zijn om door een stad te struinen, maar het strand biedt wat dat betreft een prima uitvalbasis! Ben jij enthousiast geworden over de stad? Lees dan eens mijn tips om goedkoop vliegtickets te boeken en scoor met een leuke aanbieding goedkope vliegtickets voor Valencia!

24/7 online: ✎ Bloglovin – InstagramFacebookTwitter

6 Replies to “Stedentrip Valencia | Alle hotspots en tips!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *