Europa

De leukste stedentrip bestemmingen voor december

December stedentrip

Wat zijn de leukste stedentrip bestemmingen voor december? Het is wellicht wat laat om nu nog een last minute te boeken, maar  je weet het maar nooit en anders fungeert dit artikel misschien wel als erg goede inspiratie voor het nieuwe jaar! De laatste maand van het jaar is van zichzelf al erg sfeervol en dat is de perfecte toevoeging voor jouw stedentrip. Waan je in een winterwonderland in één van deze steden. Struin kerstmarktjes af, verbaas je over de vele lichtjes en warm jezelf weer op in de leukste hotspots. Ver weg hoef je trouwens niet te gaan. Dit zijn binnen Europa de leukste citytrip bestemmingen voor december!

Münster

Vorig jaar ben ik in Münster op bezoek geweest bij een vriendin van mij. Ik werd meteen verliefde op deze karakteristieke (studenten)stad. Je vindt er heel veel prachtige kerken, mooie gebouwen en maar liefst 5 kerstmarkten! Bovendien is het een echte fietsstad, waardoor je je ook op die manier actief door de stad kunt verplaatsen. Leuk voor de afwisseling!

Maastricht

Dat je niet ver hoeft te gaan, is denk ik wel een bekend feit. In Maastricht waan je je in december in een echt sfeervol winterwonderland. Ga schaatsen op de schaatsbaan Het Vrijthof, bezoek de kerstmarkt, neem een kijkje in het Huis van de Kerstman en daarnaast is de stad natuurlijk het ideale decor om je kerstcadeaus, outfits en decoratie in te slaan!

Parijs

What’s not to love about Paris?! Ook in december is Parijs erg mooi en sfeervol. Denk aan de stad maar dan ondergedompeld in lichtjes en de mooiste kerstcollecties. Heeft de winterse kou vat gekregen? Duik dan in één van de vele hotspots van Parijs om jezelf weer op te warmen!

Oslo

Wil jij in december naar Oslo? Zoek de echte winterse kou op in deze stad, maar het land heeft natuurlijk nog zoveel meer te bieden. De stad heeft rond deze tijd van het jaar verschillende kerstmarkten, evenementen, speciale concerten en theatervoorstellingen voor je in petto. Bovendien staat de stad bekend om de leuke winkels die je vast en zeker in alle wensen voor de feestdagen kunnen voorzien!

Welke stedentrip bestemming voor december mag volgens jou niet in dit rijtje ontbreken?

Lees ook in de 7 days of Christmas categorie:

24/7 online: ✎ Bloglovin – Instagram – Facebook – Twitter

6 Replies to “De leukste stedentrip bestemmingen voor december”

    1. Oeh, dat is ook een goede bestemming! Ben heel erg benieuwd naar Dublin! Zou er nog graag een keer heen gaan!

  1. Alleen Maastricht nog bezocht in deze periode! Is wel echt een aanrader inderdaad. Volgende week lekker naar Duitsland, want de Duitsers weten toch ook nog steeds wel héél goed hoe je kerstmarkten organiseert!!

    1. Jaaa, wat je zegt! De Duitsers weten wel hoe ze een kerstmarkt neer moeten zetten! Ga voor volgend jaar zeker weer een tripje naar onze Oosterbuurtjes plannen, hoor! 😉

    1. Ja, he! Ik heb stiekem dan ook altijd een beetje het gevoel dat ik in het buitenland zit! Haha!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *