Middelburg

Shoppen, eten en borrelen | Tips voor een dagje Middelburg

Wat zijn de hotspots van Middelburg? De vorige editie van Shoppen, eten en borrelen werd zo leuk ontvangen dat ik besloot een vervolg te maken. Dit keer is mijn favoriete stad aan de beurt: Middelburg! Ik ben er geboren en getogen en raad maar al te graag mensen om er een keer heen te gaan. Een dagje Middelburg betekent een dagje er compleet uit zijn in een stad die je blijft verrassen. Waar moet je shoppen in Middelburg? Waar drink je de lekkerste koffie en waar moet je lunchen, dineren en borrelen? Dit zijn de tips voor een dagje uit in Middelburg!

SHOPPEN IN MIDDELBURG

Shoppen kan je goed in Middelburg! Naast grote filialen als H&M vind je er ook talloze kleine boetiekjes waar van het assortiment je flink zal verrassen. Het is heerlijk zijn om rond te kijken bij bijvoorbeeld Wit & Zo, BoMonT en Beadle. Voor de echte winkelstraten moet je in de straten zijn die grenzen aan de Grote Markt: Lange Delft, de Burgt en Langeviele. In de Lange Delft zitten voornamelijk grote landelijke fillialen van winkels als Hema, Sneakers en Hunkemöller, terwijl in de Langeviele weer veel lokale concept stores gevestigd zitten.

Koffie

KOFFIE DRINKEN IN MIDDELBURG: DE HOTSPOTS

In Middelburg hebben de afgelopen jaren een hoop leuke koffie hotspots hun deuren geopend. Als je koffie of thee wilt drinken met een heerlijk stukje taart dan zijn Honeypie en De Juf beiden twee aanraders (en inmiddels echt een begrip geworden in de Zeeuwse hoofdstad). Je kunt er heerlijke varianten thee drinken en je hebt wat betreft taartjes en snacks flink wat uitzoek. Voor de heerlijkste koffie in Middelburg kun je bij Expresszo, Robuust en Sint John terecht. Sint John is al jaren een gevestigde naam in Middelburg. Naast koffie drinken kan je er ook erg goed lunchen met tosti’s en serveren ze het lekkerste zelfgemaakte yoghurtijs.

LUNCHEN IN MIDDELBURG

Wat betreft de lunch zijn er eveneens heel wat goede opties. Probeer bijvoorbeeld de uitgebreide kaart van Zanzibar of de Herberg, de gezonde (vega) opties van Het Koffiepand of Imagine, of lunch tussen de boeken in de Drukkerij. Bij de laatste hotspot zijn er in het weekend ook vaak live muzikanten aan het spelen.

Lunchen

RESTAURANTS IN MIDDELBURG

Uiteten gaan kan je in Middelburg erg goed. In alle prijsklasses vind je wel een lekkere kaart. Je kunt bijvoorbeeld heerlijk eten bij Scherp, kiezen voor Italiaans bij Il Senso, Grieks bij Onassis of een heerlijke steak bij de Tamboer. Middelburg heeft wat betreft restaurants voor echt elke smaak wat wils!

BORRELEN IN MIDDELBURG

Heb je nog een plekje over en zoek je een leuke spot om te borrel in Middelburg? Aan de markt zitten erg leuke cafés gevestigd. In de zomer is het overigens ook het beste zitten op de terrasjes van waar je de hele markt kunt overzien en heerlijk mensen kunt kijken. Marktcafé heeft een uitgebreide wijn en gin tonic kaart (en een speciale wc ervaring) en Café de Vriendschap heeft eveneens erg lekkere drankjes en borrelhapjes. Sowieso zijn de tentjes in dat rijtje erg fijn om tot in de late uurtjes te zitten.

Ben jij wel eens in Middelburg geweest? Wat was je favoriete plekje?

24/7 online: ✎ Bloglovin – Instagram – Facebook – Twitter

14 Comments

 • Darina 14/02/2018 at 11:57 am

  Middelburg staat al heel lang op mijn lijstje om te bezoeken. Dan neem ik deze tips zeker mee.

  Reply
  • the247project 19/02/2018 at 7:43 pm

   Ja, zeker doen! Het is echt een bezoekje waard! 🙂

   Reply
 • Simone 15/02/2018 at 10:09 am

  Loooove this! Ik ga snel weer terug om jouw hotspots te bezoeken!

  Reply
  • the247project 19/02/2018 at 7:46 pm

   Leuk om te horen, Simonie! Ben benieuwd wat je er van vindt!

   Reply
 • Anna 15/02/2018 at 10:27 am

  Shame on me, maar ik ben nog nooit in Middelburg geweest! Toch maar eens een keertje langsgaan, want het klinkt erg leuk! Vooral de pannenkoeken roepen echt mijn naam, haha!

  Reply
  • the247project 19/02/2018 at 8:54 pm

   Haha, ja echt doen hoor! Echt een aanrader! 😉

   Reply
 • Andre 19/02/2018 at 7:23 pm

  We missen Café De mug tussen jouw rijtje. Is zeker een bezoekje waard om een lekker hapje te eten of te borrelen. Het is zelfs nummer 1 van Nederland geweest

  Reply
  • the247project 19/02/2018 at 8:55 pm

   Ook absoluut een te gekke plek, ja! Ben benieuwd naar hun nieuwe kaart!

   Reply
 • Manon 20/02/2018 at 12:39 pm

  Wat leuk, ik wil elk jaar naar een stad in NL en laat ik nou nog niet in Middelburg zijn geweest, of in ieder geval niet recent. Ik was er ook nog helemaal niet opgekomen, goede tip dus!

  Reply
  • the247project 27/02/2018 at 7:28 am

   Ah, wat goed om te horen! Altijd leuk om nieuwe dingen te ontdekken!

   Reply
 • Rachel 21/02/2018 at 3:49 pm

  Looking good zeg, ik wil sowieso hier nog een keer heen, het is zo gezellig sfeertje

  Reply
  • the247project 27/02/2018 at 7:29 am

   Ja, leuk he! Het is ook echt een onwijs leuke stad!

   Reply
 • Fabienne, Enjoyyourownbeauty 25/02/2018 at 3:19 pm

  Wat een leuk artikel en toffe tips!
  Ik zou Middelburg ook nog wel eens willen bezoeken, ik ben er nog nooit geweest.

  Liefs
  x

  Reply
  • the247project 27/02/2018 at 7:29 am

   Thanks, Fabienne!

   Reply

Leave a Comment