Hotspots Nederland Noord-Brabant

Shoppen, eten en borrelen | Tips voor een dagje Breda

Hotspots Breda

Winterdip? Wat is dat?! Boek gewoon een lekker weekendje weg naar de Parel van het Zuiden en laat je verrassen door wat Breda je allemaal te bieden heeft! Ik woon er driekwart jaar en ontdek dagelijks nog zulke leuke boetiekjes, koffiezaakjes en restaurantjes! Laatst vroeg iemand of ik wat tips had en ik besloot ze ook maar meteen te delen in een nieuwe blog. Waar moet je shoppen? Welke leuke restaurants zitten er in Breda? En welke koffie hotspot in Breda mag je niet missen? Dit zijn mijn aanraders en dagje uit tips voor de gezellige Brabantse stad!

SHOPPEN IN BREDA

Breda is de ideale uitvalsbasis voor een dagje shoppen. Er zijn zo ontzettend veel leuke winkeltjes en boetiekjes te vinden waar je de hele dag lekker in rond kunt neuzen. In de Veemarktstraat zitten leuke boetiekjes (waaronder die van My Jewellery bijvoorbeeld), woonwinkeltjes.  De grote ketens vind je in de ‘grote winkelstraat’: Eindstraat die overloopt in de Ginnekenstraat.  Je vindt hier grote ketens zoals Zara en H&M, lokale winkeltjes en warenhuizen zoals Hudson’s Bay. Het winkelcentrum Barones grenst hier o.a. ook aan en is net opgeknapt en erg mooi geworden. Duik ook zeker ‘t Sas in en loop de Ginnekenweg in voor meer high end boetiekjes.

KOFFIE DRINKEN IN BREDA: DE HOTSPOTS!

Shoppen en wandelen maken dorstig! Een koffietje of theetje gaat er wel in op zijn tijd en hoe doe je dat beter dan bij een leuke hotspot? In Breda zijn Coffee Company (Inspire), Doppio, Kamu en Chocolat Company echte aanraders voor heerlijke koffies, specials, theetjes en taartjes. Allemaal Instagramproof en even heerlijk.

LUNCHEN IN BREDA

Ben je op zoek naar een leuk lunch tentje in Breda? Van Cooth 13 en In Kannen en Kruiken zijn erg leuk voor de lunch.  Op Van Coothplein zitten sowieso hele leuke, gezellige restaurantjes met in de zomer enorm sfeervolle terrasjes waar het tussen de bedrijven door goed vertoeven is.

RESTAURANTS IN BREDA

Het bourgondische Brabantse leven is goed. Heel goed. Niet voor niets vind je ontzettend veel leuke restaurants in Breda! Bijvoorbeeld Bardot (Frans) op Van Coothplein, op de Grote Markt is Old Dutch (sportsbar en restaurant) erg leuk en lekker, De Suikerkist is ook leuk, Deksels is ideaal voor tapas, Geisha Lounge voor Sushi en Gauchos voor een heerlijk stukje vlees.

BORRELEN IN BREDA

Is het tijd voor een wijntje of (speciaal) biertje? Borrel kan je uiteraard goed in het bourgondische Brabant! De Boterhal (op de Grote Markt) is ontzettend leuk om uitgebreid te borrelen (inclusief beste snackjes) en bij T Hart (ook op de Grote Markt) hebben ze een heerlijke en uitgebreide menukaart met de lekkerste cocktails en beste nacho’s!

Wat is jouw favoriete hotspot in Breda?

Wil je meer lezen over Breda? Bekijk ook:

10 Replies to “Shoppen, eten en borrelen | Tips voor een dagje Breda”

  1. Mijn vader woont vlak bij Breda en toch kom ik er zelf bijna nooit :’) maar binnenkort ga ik er heen met een vriendin dus deze tips komen goed van pas (vooral de lunchtips!)

  2. Leuk artikel! Ik ga volgende week vrijdag en zaterdag naar Breda. Vrijdag gaan mijn vriend en ik uit. Heb je nog tips voor leuke uitgaansgelegenheden? 🙂 Mijn vriend kent Breda goed, maar ik totaal niet.

  3. Oeh, zo fijn deze tips! Ik vind Breda zo’n leuke stad, maar ik kom er veel te weinig :(. Maar snel weer een bezoekje plannen!

  4. Ik ben echt nog nooit in Breda geweest, voel me heel slecht. Klinkt als een super leuke stad; ik ga maar eens bedenken wanneer ik langs ga komen hihi! <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *