Reizen

Reizen en tripjes uit 2017

reisjaar 2017

Hoewel het jaar nog niet voorbij is, is december wel de tijd van het jaar om terug te kijken wat je allemaal al beleeft hebt. Ik heb helaas geen reizen of (city)tripjes meer op de planning staan en daarom leek het mij leuk om terug te kijken op de stedentripjes en reizen van afgelopen jaar. Stiekem droom ik al van fijne reisjes in het nieuwe jaar. Afgelopen jaar was fijn, maar er valt nog zoveel meer van de wereld te ontdekken. Mijn paspoort is klaar voor meer stempels!

JANUARI: BERLIJN

2017 begon onwijs leuk met een stedentrip naar Berlijn. Of eigenlijk, was ik toen al in Berlijn! Het was toch wel een bucketlist puntje om Oud & Nieuw een keer in het buitenland te vieren en afgelopen jaarwisseling ging die wens alvast in vervulling. Overdag pikten we heel wat cultuur en bezienswaardigheden mee van deze wereldse stad en ‘s avonds vierden we met duizenden mensen het begin van het nieuwe jaar voor de Brandenburger Tor. Binnenkort meer tips om oud en nieuw te vieren in Berlijn!

MAART: VALENCIA

Lang hoefde ik vervolgens niet te wachten op mijn volgende weekendje weg: Valencia! Voor het behalen van mijn master diploma ging ik met mijn moeder een lang weekend naar deze heerlijke Spaanse stad. Ik kan je vertellen dat maart echt een ideale reistijd is voor Valencia. De temperatuur begon al lekker omhoog te kruipen, er waren culturele feesten aan de gang en de stad zelf heeft zo onwijs veel leuke facetten dat je na een weekend nog niet bent uitgekeken. In deze blog lees je een verslag van deze trip en deel ik mijn hotspots en tips voor Valencia met je!

AUGUSTUS: WADDINXVEEN, MIDDELBURG

De meest exotische bestemmingen in dit lijstje.. 😉 Afgelopen zomer bestond uit heel wat weekendjes naar mijn hometown Middelburg en Zeeuwse omstreken, Amsterdam en Den Bosch. Ik vind het overigens echt heerlijk aan de kust, dus dit krijgt absoluut een vermelding in dit lijstje. Dan door naar die andere exotische bestemming: Waddinxveen! Haha! Een van mijn beste vriendinnetjes vertrok na de zomer op wereldreis en organiseerde een afscheidsfeest, inclusief bbq, lange kletssessies tot diep in de nacht bij een kampvuur en kamperen op het weiland achter het huis. Een van de fijne avonden uit 2017.

SEPTEMBER: ANTWERPEN

In september stond Antwerpen op het programma! Samen met mijn zus was de roadtrip naar de stad al kei gezellig (en vanaf Breda absoluut niet ver), parkeerden we haar Ka in een mini parkeerplek, hopten we van terras naar terras, wandelden we door de winkelstraat, aten we heerlijke wafels, gevolgd door nog lekkerdere sushi en.. ja het was gewoon geslaagd en bovendien een heerlijk zomerse dag.

OKTOBER: SRI LANKA

Het was een lange zomer die vooral door nare privé omstandigheden flink aan me voorbij is gegaan. Het was even een paar maanden door werken, maar toen stond er ook iets onwijs leuks op het programma: Sri Lanka! Samen met een vriendin vloog ik voor 3 weken naar dit prachtige eiland waar we ontzettend veel van gezien hebben en flink genoten hebben van de cultuur, machtig mooie stranden en de natuur. In deze categorie vind je alle artikelen met reistips voor Sri Lanka!

Dat waren mooie tripjes! Voor volgend jaar staat er hopelijk een leuke vakantie met mijn vriend op het programma (hoi!) en ga ik waarschijnlijk met mijn moeder en zus op stedentrip naar het zonnige zuiden. Hebben jullie nog leuke suggesties voor reisbestemmingen? Let me know! 😉

Wat was jouw leukste reis/vakantie uit 2017?

24/7 online: ✎ Bloglovin – Instagram – Facebook – Twitter

8 Replies to “Reizen en tripjes uit 2017”

  1. Mooie tripjes heb je gemaakt! Valencia lijkt me een prachtige stad. Ik ben dit jaar in Parijs, Alicante, Nice en Barcelona geweest. Volgend jaar ga ik zeker weer naar Parijs en Nice. Voor de rest nog niets gepland.

    1. Ook mooie tripjes zo te horen! Parijs blijft ook zo’n onwijs leuke stad! Hoop er ook snel weer een keer heen te gaan!

  2. Je hebt echt hele mooie reisjes gemaakt Jorinde! Volgens mij kwam Sri Lanka op precies het goede moment. Is je echt zoooo gegund. Komend jaar weer lekker genieten van leuke tripjes!

    1. Dankjewel! Zo lief! Het kwam inderdaad op het perfecte moment. Op naar nog meer leuke tripjes!

  3. Leuke reizen heb je dit jaar gemaakt. Het klinkt alsof Sri Lanka precies op het juiste moment op de planning stond. Dat lijkt me ook echt nog een hele mooie bestemming om met de trein rond te reizen. Mijn mooiste vakantie was mijn 11-daagse roadtrip door Jordanië, zo’n mooi land.

    1. Het kwam inderdaad op het perfecte moment. Sri Lanka is ook echt een aanrader. Jordanië lijkt me trouwens ook echt machtig mooi!

  4. Wat een mooie reizen heb je gemaakt afgelopen jaar! 🙂 Ik heb dit jaar Cinque Terre in Italië bezocht en dat was echt geweldig <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *