Zuid-Afrika

Reistips | 7x bezienswaardigheden in Zuid-Afrika

Lions Head Kaapstad

Zuid-Afrika is een ontzettend veelzijdig vakantieland en dat maakt het des te interessanter om op ontdekkingstocht te gaan. Wat is er te doen in Zuid-Afrika? Deze activiteiten, restaurants, bezienswaardigheden en highlights mogen niet ontbreken tijdens jouw verblijf daar. Ben je benieuwd wat je niet mag missen? Dit zijn de reistips voor Zuid-Afrika.

Reistips voor Zuid-Afrika

1.Eten bij Mama Africa in Kaapstad
Mama Africa is een begrip in Kaapstad. Wil je de Afrikaanse keuken leren kennen en wellicht (voor de niet-vegetariers onder ons) wild proeven? Bestel de mixed grill van o.a. krokodil en steenbok. Vooraf reserveren is aan te raden, want Mama Africa is erg populair!

Long Street 178, Kaapstad

2. Zonsondergang vanaf de Tafelberg

De Tafelberg is één van de highlights van Kaapstad. Plan je bezoek aan de berg goed in en houd de weersvoorspelling in de gaten. Eenmaal boven kan het weer zo omslaan en je wilt natuurlijk wel het beste uitzicht! Er is een kabelbaan, maar het is ook zeker aan te raden om de berg op te hiken. Tip: plan je bezoek begin van de avond in en zie de zon ondergaan!

Robben Eiland

3. Bezoek brengen aan Robben Eiland

Kaapstad staat bol van de historie. Niet alleen heeft de slavernij (Nederlandse) sporen achter gelaten, ook staat de stad bekend om de gevangenis op Robben Eiland waar Nelson Mandela enige jaren heeft doorgebracht. Een bezoek inclusief boottocht is zeker aan te raden.

4. Rijd de Garden Route

Een rondreis is aan te raden door dit prachtige land. Er gaan een hoop georganiseerde reizen heen, maar ook ‘alleen’ gaan heeft zo zijn voordelen. Een roadtrip met een huurauto heb je zo uitgestippeld. Neem de Garden Route zeker in acht, want deze brengt je langs de mooiste plekjes en doet in het voorjaar haar naam eer aan. Geen rijbewijs of angstig om in het buitenland te rijden? Zuid-Afrika heeft een hoop backpackers voorzieningen in de vorm van goedkope hostels en de bekende Baz-bus die tussen Kaapstad en Johannesburg heel wat te gekke locaties aandoet.

Addo Elephant Parc

5. Op safari door Addo Elephant Parc

Wil je een safari doen in Zuid-Afrika? Het Kruger Park is uiteraard één van de bekendste parken om dit te doen en heeft ook talloze opties voor (onvergetelijke) lodges en overnachtingen. Kom je niet zo ver? Ga dan op safari in Addo Elephant Parc. Wat ooit begon als een opvang voor olifanten is uitgegroeid tot een enorm park waar heel wat soorten wilde dieren leven (ook uit de Big Five)!

Bungeejump bloukransbrug

5. Bungeejumpen van de Bloukransbrug

Waaghalzen kunnen hun hartje ophalen in SA! Een once in a lifetime opportunity is een sprong wagen van de hoogste bungeebrug ter wereld: de Bloukransbrug. Met 216 meter niet aan te raden voor mensen met hoogtevrees. Alhoewel, deze ervaring wil je niet missen en met aardige staffmembers en strikte veiligheidsregels een prima plek om je YOLO-momentje te pakken.

Kaap de Goede Hoop

6. Wandelen op Kaap de Goede Hoop

Kaap de Goede Hoop staat bekend als het meest zuidelijke puntje van ZA. Hier valt nog over te discussiëren (kijk maar op Google Maps naar Kaap Agulhas, ook een aanrader trouwens, aangezien de twee oceanen elkaar daar ontmoeten), maar het is een prachtige plek om rond te wandelen en te genieten van de versterkte uitzichten over de oceanen en het land.

Boulders Beach

7. Chillen met pinguïns op Boulders Beach

Pinguins die op het strand leven. Yes, je vindt het in Boulders Beach. Via het national park kan je ze aanschouwen, maar als je iets doorrijdt vind je ook stukken strand waar ze gewoon langs je handdoekje paraderen. Moet je wel een beetje geluk mee hebben, natuurlijk.

Ben jij weleens in Zuid-Afrika geweest? Wat was jouw favoriete plek?

Ontdek hier nog meer over Zuid-Afrika!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *