Recepten

Recept | Naked cake met aardbeien

Naked cake aardbei

Allereerst: een chef ben ik niet, maar ik vind het leuk om nieuwe dingen uit te proberen. Zo bedacht ik mij twee dagen voor mijn 26e verjaardag dat het wel heel leuk zou zijn om zelf een taart te bakken. Een naked cake welteverstaan. Ik zocht wat recepten op (o.a. Sillysis, thanks!), schakelde mijn vriend in als assistent, sprokkelde de boodschappen bij elkaar en startte het bakgeweld. Eindresultaat? Een naked cake met aardbeien! Hier volgt het recept. Inclusief professionele notities van mijn moeder, het ruimtelijk inzicht van mijn vriend en.. mijn bakkunsten.

Ingrediënten:

Voor de vulling:

  • 300 gram aardbeien (2/3)
  • 400 gram roomkaas
  • 350 ml slagroom
  • 50 gram suiker
  • 2 tl vanillesuiker

Voor de cake:

  • 200 gram boter
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram suiker
  • 1 tl vanillesuiker
  • 4 eieren
  • Snufje zout

Benodigdheden:

  • Oven
  • Beslagkom
  • Mixer
  • Mes

Naked cake aardbei

Zo maak je de naked cake!

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Vet een bakblik in met boter en/of bloem.

Doe de boter, suiker, vanillesuiker in een beslagkom en mix het tot een romig beslag. De eieren voeg je vervolgens toe, waarna je het zelfrijzend bakmeel al mixend aan het beslag toevoegt. Blijf de boel mixen totdat je een mooi glad beslag hebt. Giet het beslag in het bakblik en bak de cake in zo’n 60 minuten gaar. Prik altijd even om te zien of er niks achterblijft en de cake dus echt klaar is! Laat vervolgens de cake afkoelen buiten de oven.

Is de cake afgekoeld? (Ik bakte de cake bijvoorbeeld de avond voor mijn verjaardag en ging toen pas aan de slag met dit gedeelte!) Dan is het tijd om hem doormidden te snijden. Hiervoor heb je professionele taartensnijders, maar voor de niet zo bak professionelen onder ons volstaat een lang broodmes ook. Mijn vriend heeft beter ruimtelijk inzicht en heeft deze verantwoordelijke taak op zich genomen. Je kan de boel eventueel met cocktailprikkers afprikken om te voorkomen dat je scheef snijdt.

Ik ging ondertussen met de vulling aan de slag:

Doe de slagroom in een bowl en mix het tot het een compact geheel wordt (mijn moeder zegt altijd: tot je de bowl om kunt draaien en er niks uitkomt. Gevaarlijk trucje, dus let vooral op dat er pieken ontstaan! Daarna kan de slagroom even de koelkast in.

Ontkroon de aardbeitjes en hak 2/3e van de aardbeien in kleine stukjes. De rest kan je door de midden snijden en aan de kant leggen. Deze heb je later pas nodig voor de decoratie van de taart.

Mix vervolgens de roomkaas, suiker en vanillesuiker met elkaar totdat het luchtig is. Spatel vervolgens de aardbeien en de slagroom door dit mengsel.

Naked cake aardbei

Bakkers klaar? Bouwen maar!

Nu is het tijd voor het leukste gedeelte: het bouwen van de taart!

Leg de onderste laag op het bord waarop je het wilt serveren en bestrijk deze royaal met de vulling. Strijk het glad en leg de bovenste laag cake erop. Bestrijk deze ook royaal met de vulling en strijk de boel glad met de bolle kant van een lepel of spatel. Leg vervolgens de aardbeitjes erop en zet de taart voor serveren nog minimaal een uur in de koelkast. Zo wordt de vulling net wat compacter. Voor serveren kan je met een mes/spatel nog langs de kanten gaan. Op deze manier haal je het teveel aan vulling weg en krijgt de taart een net wat strakkere look.

Et voila! In een handomdraai (oké, eerlijk is eerlijk, je moet er wel wat tijd voor inplannen) zet je zo een heerlijk, zomers taartje op tafel. De verjaardagsvisite vond hem erg lekker (of wilde ons dat in ieder geval doen geloven 😉 )!

Wat is jouw favoriete taartrecept?

24/7 online: ✎ Bloglovin – Instagram – Facebook – Twitter

4 Replies to “Recept | Naked cake met aardbeien”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *