Duitsland

Picture this | Eerste keer op wintersport

wintersport

In mijn reisplannen voor dit jaar heb je al kunnen lezen dat er deze winter een keer iets heel anders op de planning stond. Ik ging voor de eerste keer op wintersport! Samen met mijn vriend zou ik een paar dagen naar Winterberg gaan. Ideale bestemming voor iemand die voor het eerst naar de sneeuw gaat. Inmiddels heb ik mijn eerste vakantie in de sneeuw achter de rug en hoe dat bevallen is lees je in deze Picture this: eerste keer op wintersport!

Vanaf Breda was het een kleine 4 uur rijden, maar dan heb je ook wat: Hallo Winterberg! De sneeuw geeft alles altijd zo’n magisch mooi tintje!

We arriveerden eind de ochtend en besloten ‘s middags al wat uurtjes op de latten door te brengen met mijn schoonouders. Mijn vuurdoop! Gelukkig heb ik vooraf een skiles gehad in Snowworld. Dat is echt een aanrader als je voor het eerst op wintersport gaat! Dan ken je in ieder geval de beginselen.

Winterberg is overigens echt een aanrader voor beginners. Je vindt er veel blauwe pistes die erg goed te doen zijn! Bij het gebied Skiliftkarussell vind je verschillende pistes voor elk niveau! Let wel op de drukte, want het hoogseizoen is nu echt losgebarsten. Om wachtrijen bij liftes en drukke pistes te vermijden zou ik aanraden (als het mogelijk is) buiten schoolvakanties te gaan en weekenden ook te mijden (of er in ieder geval wat doordeweekse dagen voor of achter te plakken!).

coffee

Bijkomen met koffie en een snack(je)! Jummmm! Na één (halve) dag had ik al wel door dat wintersporten vooral (1) hongerig en (2) slaperig maakt!

Wandelen! We waren van donderdag tot en met zondag in Winterberg dus besloten op de zaterdag (wanneer het toch super druk was op de pistes) lekker te wandelen en in het huisje Olympische Spelen te kijken.

sneeuwpop

Een sneeuwpop mag natuurlijk niet ontbreken! Best een fancy variant toch? Met die muntjes als ogen?!

Winterberg is zo mooi! Het heeft mij als bestemming ontzettend verrast! De bomen voorzien van een laagje sneeuw, de bergen en knusse (omliggende) dorpjes. I love it!

ski

De laatste dag besluiten we pas wat later in de middag terug te rijden naar huis en er nog wat van te maken. ‘s Ochtends staan we weer vrolijk op de lange latten! De laatste afdalingen alweer! Na 3 dagen skiën voelde ik mijn benen en enkels wel, maar al met al ben ik best tevreden met hoe ik beneden kwam. Twee keer vallen in totaal is best een goede score, toch?!

En toen was het alweer tijd om te gaan! Jammer genoeg! Ik was erg benieuwd hoe een wintersportvakantie(tje) zou bevallen, maar ik ben he-le-maal om! Volgende jaar weer (hopelijk)! We vertrokken rond een uur of 16.00 naar Breda. Het begon die dag nog flink te sneeuwen, maar gelukkig waren de wegen nog redelijk begaanbaar!

Ben jij team wintersport? Zo ja, welke bestemmingen zijn echt aanraders?

3 Replies to “Picture this | Eerste keer op wintersport”

  1. Wat een mooie en gezellige plaatjes! Ik ben niet zo van de wintersport maar tegen een wandeling in de sneeuw zeg ik geen nee 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *