Azië Benodigdheden Sri Lanka

Paklijst Sri Lanka | Wat neem ik mee in mijn backpack?

Sri Lanka

Nog anderhalve week en ik zit in Sri Lanka! Ik kan het me nog niet helemaal voorstellen, maar zit al wel volop in de voorbereidingen. Je wilt niet alles meenemen, maar wel op bepaalde situaties voorbereid zijn op vakantie. Wat gaat er allemaal mee in mijn backpack? Op basis van mijn eigen ervaringen en tips van anderen heb ik de volgende Sri Lanka paklijst samengesteld voor onze rondreis. Dit is mijn paklijst voor Sri Lanka!

Elektronica & media

Mijn basis voor elke citytrip, vakantie of backpack reis ligt bij de elektronica en media. Hieronder versta ik mijn spiegelreflex camera, Go Pro, opladers, iPad, telefoon en een reisgids van de bestemming. Hoewel ik vooraf veel online opzoek en voorbereid, vind ik het ook fijn om een 100% gids of Lonely Planet mee te nemen. Verder staat er op mijn paklijst voor Sri Lanka:

Praktisch spul

Qua praktische spullen is het voor elke bestemming is het handig om te checken of je een reisstekker nodig hebt. In Europa is het (meestal) niet meer nodig, maar daar buiten wel!

Cosmetica & verzorgingsproducten

Cosmetica en verzorgingsproducten zijn persoonlijk en verschillen per persoon. Ik reis tegenwoordig vooral met navulbare reisverpakkingen. Deze kan je makkelijk vullen met je eigen producten en dat scheelt weer een hoop gewicht.

 • Make-up
 • Make-up doekjes
 • Deodorant
 • Tandenborstel + tandpasta
 • Dag- en nachtcréme
 • Shampoo + conditioner
 • Zonnebrand
 • Bodylotion
 • Tampons
 • Scheermesje
 • Zeep
 • Lippenbalsem
 • Oordopjes

Medicijnen

Ik heb eigenlijk geen die-hard medicijngebruiker, maar op reis is het fijn om een goede basis bij de hand te hebben. Ik heb al verschillende verhalen gehoord en de meeste reizigers die richting Azië gaan, krijgen wel een keer, eh, last van hun darmen en dan kan je maar beter een beetje voorbereid zijn. Gebruik jij nog bepaalde medicatie? Zorg dat deze in je medisch paspoort vermeldt staan. Dit kan een hoop problemen bij de douane schelen! De volgende producten mogen dus niet ontbreken op mijn paklijst voor Sri Lanka.

 • Pil
 • Paracetamol
 • Ibuprofen
 • ORS
 • DEET (minimaal 40%)
 • Pleisters
 • Pincet

Kleding

Qua kleding probeer ik niet al teveel mee te nemen. Dat is altijd een kunst, want ik kan zo een koffer van 20 kg voor één week vol gooien. Simone heeft me met haar lichtgewicht backpacken verhaal wel wat geïnspireerd, dus ik heb een aantal setjes gemaakt die ik ook nog mooi met elkaar kan matchen. Rekening houdende met verschillende omstandigheden (van strand, tot regen, tot hiken, tot een dansje tot midden in de nacht), wil deze backpacker natuurlijk toch een beetje florisant voor de dag komen. Dit gaat er mee in mijn backpack:

 • Bikini
 • Hemdjes & T-shirts
 • Shorts
 • Losse lange stoffen broek
 • Jurkje
 • Vest
 • Sokken
 • Ondergoed
 • Handdoek
 • Strandhanddoek
 • Zonnebril

Schoenen

 • Sneakers
 • Sandalen
 • Slippers

Meer lezen over Sri Lanka? Bekijk ook:

Wat vind jij onmisbaar items voor op vakantie?

24/7 online: ✎ Bloglovin – InstagramFacebookTwitter

4 Replies to “Paklijst Sri Lanka | Wat neem ik mee in mijn backpack?”

  1. Haha, ja ik vind het ook veel bij elkaar klinken! Stiekem wordt het weer een halve volksverhuizing, maar dat komt goed. Moeten toch een beetje leuk voor de dag kunnen komen! 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *