Kerstboom

Interieur | Woonkamer kerst make-over

Van huis uit heb ik meegekregen dat de kerstboom pas naar binnen komt zodra die ouwe het land uit is. Ondertussen ligt de stoomboot alweer aangemeerd in Spanje en dus ruilde ik Sinterklaas snel in voor Kerst. Ik hou van Kerst. Ik hou van de sfeer, de kerstverlichting, de kerstdecoratie.. het liefste zou ik he-le-maal losgaan. Dit jaar brak er trouwens ook nog eens een nieuw moment aan in mijn weg-naar-een-volwassen-ietwat-burgerlijk-leven: de kerstboom. Jarenlang zette ik in mijn studentenkamer een nep mini exemplaar van 50 cm lang, maar nu ik verhuist ben kan ik los. Met mijn kerstboom van 2 meter welteverstaan. Genoeg gekletst dit is mijn woonkamer kerst make-over, inclusief kerstbomen en de nodige andere decoratie! Wie weet doe je nog de nodige kerst- of interieurinspiratie op! (Fun fact: m’n TV moest voor het kerstgeweld wijken!)

BEFORE

Voor mijn kerst make-over was mijn woonkamer een beetje een ratje toe. Als je net verhuisd bent zal je het misschien wel herkennen. Je neemt wat oude spullen mee, schaft af en toe wat nieuws aan.. Ik vond de donkere decembermaand de perfecte gelegenheid om het een en ander te veranderen in huis!

AFTER

Kussens H&M Home

De donkere dagen voor kerst vulde ik maar al te graag met wat nieuwe interieur spulletjes. Zo scoorde ik deze kussen(combinatie) op de H&M Home afdeling. De tweede van rechts is van groen fluweel en een echte favoriet geworden.

Adventskalender kaars

De adventskalenderkaars kocht ik bij HEMA. Een beetje laat (half december), maar het concept is erg leuk!

Kerstmakeover

Van mijn zus kreeg ik een grote tas met kerstversiering te leen. Super handig voor een eerste boom. Een aantal mini balletjes heb ik gebruikt en een deel heb ik verwerkt in deze pot. Klein detail voor in dit hoekje!

Kerstboom

TADAA! De kerstboom! Ik kocht mijn kerstboom bij de Gamma in combinatie met de actie voor een gratis Dolce Gusto. Uit enthousiasme kwam ik er na de reservering achter dat de bomen zo 2m – 2.15m zouden zijn. Eh, ietwat groot voor in mijn huisje, maar hee, hoe meer Kerst hoe gezelliger! Het was even schrikken toen hij uit zijn netje werd bevrijd, maar met de nodige kerstdecoratie erin hoort Big Bob helemaal bij de familie.

Kerstboom

De kerstbal was een cadeautje van mijn zus. Volgens mij is-ie nog te koop bij de Intratuin.

Kerstboom decoratie

Tot slot nog een close up van de kerstboom! De slinger op de voorgrond en de glazen bal links zijn mijn nieuwste aanwinsten. Ik zat lang te twijfelen welke kleuren kerstdecoratie ik in de boom wilde hangen, maar uiteindelijk is het een combinatie van zilver, rood en glaswerk geworden. De zilveren (glans, matte en glitter) ballen scoorde ik als set via Bol.com, de rode haalde ik als set in huis bij Intratuin en de rest kocht ik los. Al met al ben ik best tevreden met hoe Big Bob eruit is komen te zien!

Lees ook in de 7 days of Christmas categorie:

Welke kleuren hangen er in jouw boom?

24/7 online: ✎ Bloglovin – Instagram – Facebook – Twitter

8 Comments

 • Darina 19/12/2017 at 7:09 am

  Wat heb je het prachtig versierd! Ziet er heel gezellig uit allemaal! Vooral de kersballen vind ik heel mooi.

  Reply
  • the247project 19/12/2017 at 10:36 am

   Dankjewel, Darina!

   Reply
 • Simone 19/12/2017 at 10:12 am

  Jaaaa zo leuk! Het ziet er zo gezellig uit. Heb je goed gedaan!

  Reply
  • the247project 19/12/2017 at 10:36 am

   Thanks, Simone! Kan natuurlijk niet op tegen die kerstboom op het werk, maar hee, het is gezellig. 😉

   Reply
 • Rowan 19/12/2017 at 5:06 pm

  Wat heb je het gezellig gemaakt zeg!! Lijkt mij heerlijk thuis komen!

  Reply
  • the247project 19/12/2017 at 8:21 pm

   Dankjewel, Rowan! Dat vind ik ook, moet ik zeggen! 🙂

   Reply
 • Rosita Elise 19/12/2017 at 8:43 pm

  Waaaauw! Het ziet er echt prachtig uit! Vooral dat Christmas is loading.. PERFECT! Haha ik hou er van! <3

  Reply
 • Peter 26/12/2017 at 10:38 am

  Kerstsfeer is gezellig en de sfeer maak je zelf. T ziet er sfeervol uit ! Maar was het 24/7 Project ook niet naar een voetbal-wedstrijd geweest?

  Reply

Leave a Comment