Hotspots Uitgelicht Zeeland

Hotspot | Kat en Schotel in Goes

Katenschotel

Laatst was ik in het kattencafé in Goes. Katten én snackjes: klinkt als de perfecte combi toch!? Dat dacht ik ook en daarom nam ik een van mijn liefste vriendinnetjes voor haar verjaardag als verrassing mee naar het eerste kattencafé van Zeeland: Kat en Schotel in Goes! Toen ik van de plannen van de dames hoorde om er één te openen kon ik niet wachten om er een keer heen te gaan. Toch heeft het even geduurd voordat ik mijn eerste bezoekje had gepland. Afgelopen zaterdag was het zo ver en ging ik samen met de jarige jet naar Kat en Schotel voor een ontbijtarrangement.

Kat en schotel

Kat en schotel

Kat & Schotel

Kat en Schotel is het eerste kattencafé van Zeeland. Afgelopen mei werden de deuren geopend en sindsdien is het een thuis geworden voor 8 (asiel)katten: Puri, Siva, Lynn, Daru, Angel, Bruno, Jimmy en Joy. Ik ben dol op katten, dus het concept kattencafé klonk mij al direct als een ware hotspot in de oren. Ik was dan ook erg benieuwd naar hoe ze het in Goes aangepakt hadden. Dit was de perfecte gelegenheid om dat eens te bekijken! Je kunt trouwens via de website reserveren (aan te raden) of binnenlopen voor een koffie, snackje, high tea of ontbijt arrangement.

Kat en schotel

Kat en schotel

Ontbijtarrangement bij het kattencafé in Goes

Wij kozen voor het ontbijtarrangement bij Kat & Schotel en kregen heerlijk broodjes, zoet en hartig beleg, een eitje, vers fruit en een lekker kopje thee. Meer dan genoeg! Daarnaast staan ook een aantal heerlijke (lunch) broodjes, koffie(specials), thee, frisdrank en taart op de menukaart.

Kat en schotel

Kat en schotel

Hygiëne, schooien en regeltjes

Ik was trouwens heel erg benieuwd naar het hygiënisch oogpunt van dit concept, maar het oogt allemaal erg schoon! Voordat je het kattencafé binnenkomt moet je je handen al even desinfecteren en zie je op een poster direct de regels van het café om het bezoek voor jezelf en de katten zo aangenaam mogelijk te maken (niet voeren, geen hard lawaai, etc.)

Het eten en drinken wordt achter glas klaargemaakt en de tafels direct afgedaan. Daarnaast schooien de katten totaal niet en eten ze echt niet het beleg van je broodje (voeren is dan ook verboden, logisch!). Iets waar sommige huiskatjes nog wat van kunnen leren. 😉

Je moet er natuurlijk niet raar van staan te kijken als een kat zich op jouw schoot wurmt voor wat aandacht, want het zijn stuk voor stuk sociale katten die niet vies zijn van een aai over de bol! Kat en Schotel is wat dat betreft een aanrader voor het hele gezin of om gezellig met vrienden/vriendinnen heen te gaan.

Kat en schotel

Kat en schotel

Je vindt het kattencafé in Goes op het volgende adres:

Kat & Schotel
Oostsingel 36, Goes

Ben jij ooit in een kattencafé geweest?

Wil je nog meer hotspots ontdekken? Ik tipte eerder deze spots al!

24/7 online: ✎ Bloglovin – Instagram – Facebook – Twitter

12 Replies to “Hotspot | Kat en Schotel in Goes”

 1. Wat een geweldige naam voor een kattencafé! Super leuk bedacht. Ik ben een echte catlady maar nog steeds niet naar een kattencafé geweest, dat moet ik snel maar eens doen als ik deze hotspot zo bekijk <3

  1. Haha, ja super leuk he! Ik had hetzelfde als jou. Ben ook echt dol op katten, maar van een bezoekje was het nog niet gekomen. Ik ga nu ook zeker vaker! Misschien een goed voornemen voor volgend jaar? 😉

 2. Ik ben een regelmatig bezoeker van het kattencafe in Goes. Sfeervol, een goed product en vooral gezellig. De inrichting is ook prachtig voor kat en mens. Cadeaubonnen of lieve leuke cadeautjes te koop. Een aanrader.

 3. Ik ben hier ook al aantal keer geweest echt super!! Vergeleken met katten cafe in gent vind ik dit leuker katten zijn thuis en relax is hun huisje,ze scharrelen wat rond,vragen om aandacht ,geven kopjes of komen zelfs op schoot……I love it!!

 4. Ik ben er in Juli geweest! Op mijn verjaardag samen met mijn vriend! Wat heb ik genoten en we hadden de “eer” dat alle katten kwamen knuffelen❤ we hebben er een heerlijke ochtend gehad en ook veel te weten gekomen over de katten en hin “personeel” super cafe! En heel goed geregeld! Dus ik ga zeker weer terug!!!

 5. Ik ben twee keer geweest, echt aanrander! En ook erg gezellig met katten, opvallend dat de katten geen interesse voor lunch of dranj enz, ze zitten rustig op eigen plekje. Echt schoon en ook dat de katten echt mooi eruit zien.

 6. Ik ben al geweest en binnenkort weer! Als ik thuis mijn katten roep als er eten is roep ik altijd
  “Schotel” ! Al twee kattengeneraties lang, vooral katers luisteren goed. De verrassing was groot toen dit café deze naam kreeg.

 7. Een geweldige plek om te zijn
  Wij komen er regelmatig. Gezellige en rustige omgeving voor mens en kat. Ook leuk voor sociale contacten. De kaart is super. Lekker eten en drinken. Een aanrader.

 8. super leuk cafe! ik hoop er binnenkort weer heen te gaan, maar is wel een eindje weg ( kom uit Dordrecht)!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *