Review

Heel Holland Bakt in 10 hoogtepunten

Heel Holland Bakt

Het kakelverse tv seizoen is vorige week van start gegaan met een pareltje van de eerste plank. Ik blijf niet vaak meer thuis voor een programma, maar Heel Holland Bakt heeft mij vanaf aflevering 1 weer aan de beeldbuis gekluisterd. Ondertussen zijn we twee afleveringen verder en kunnen we wel stellen dat dit weer een heerlijk seizoen lijkt te worden. Gisteren zorgden de spuitzakken, niet opstijvende crèmes en ontploffende bus van Gwenn voor rode oortjes bij de bakkers én de mensen thuis. Aflevering klaar? Nagenieten maar! Dit was Heel Holland Bakt in 10 hoogtepunten!

1 .Neurotische Ine gooide haar zenuwen op de tent uit en warempel barstte de moesson los. André dweilde erop los, maar kon niet voorkomen dat de tent binnen de kortste keren blank stond. De zenuwen van de bakkers waren ietwat geblust, maar waarom de zijkantjes niet even los werden getrokken, blijft natuurlijk een raadsel.

2. Het werd pas echt een beslagveld toen Gwenn z’n spuitbus niet los kreeg. Robèrt kwam uiteraard even een kijkje nemen tijdens dit uiterst ongemakkelijke moment, maar met zoveel testosteron aan een aanrechtblad is het wachten op een uitbarsting. De dop snapte deze hint ook en vond met een knal zijn weg naar de nok van de tent, net als de inhoud van de bus op de kandidaat en jurylid.. Misschien is de jury onderspuiten niet de meest efficiënte manier om punten te scoren, Gwenn.

3. Terug naar Ine. Zenuwen blijven een dingetje. Zo werd haar crème maar niet stijf. De spreukjes en gebaren voor de vriezer, waar Harry Potter nog wat van kan leren, mochten niet baten. Maar geen paniek bij de goedlachse bakker, die wel tot in de puntjes verzorgd haar TV debuut maakt.

4. Tijdens het spuiten van de spritsen liepen de koontjes van Hans rood aan. Om een misvatting te voorkomen verklaarde de student in de camera ‘dat je soms hard moet knijpen in de zak om er iets uit te krijgen.’ – Oh…

5. De chocoladeplaat van Rik trok in de tent krom. “Nou, dit heb ik thuis nou nooit!” We snappen het hoor, Rik. De bak (in)spanning kan soms hoog oplopen.

6. Rik’s buurman Maarten zit gebakken, maar blijft met beide (bokken)pootjes op de grond. Twee goede taarten, maakt nog geen winnaar en daarom laat hij een portie jeu des boules met zijn favoriete jurylid Janny verstek gaan. Niet dat ie het af zou leggen. Fysio Maarten is van alle markten thuis en laat zelfs een zomerstormpje zijn bakplannen niet verstoren.

7. Corrie was uiteraard weer on fire, maar kwam er tijdens de beoordeling toch achter 50 gram suiker te zijn vergeten in haar frambozenprutje. Sta je dan. Met je zure chocoladedoos.

8. Kletskopje Marjolein levert kunstwerkje, na kunstwerkje af, maar sprong toch wat paniekerig in het rond toen haar schoentjes nat werden. Girl, that is the least of your worries. 

9. Door naar Vanessa. Haar baksels vertegenwoordigen een beetje mijn ochtendritueel. Je komt er verkrackt uit, maar probeert met een laagje plamuur toch nog strak voor de dag te komen. (Gonna miss you, gurl!)

10. De humor van André verdient een aparte vermelding. Wat past deze man goed bij de show en de juryleden! “Gemiddeld worden er 72 miljoen koekjes per jaar gegeten. Janny niet meegerekend.” En mij.

Dat was ‘m! Wat vond jij van aflevering 2 van Heel Holland Bakt?

24/7 online: ✎ Bloglovin – Instagram – Facebook – Twitter

6 Replies to “Heel Holland Bakt in 10 hoogtepunten”

  1. Ik vind Heel Holland Bakt ook zo’n leuk programma. Lekker kneuterig en kijkt heerlijk weg! Wat heb je het op een leuke en grappige manier op een rijtje gezet! En inderdaad, dat commentaar van André is ook echt geweldig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *