Review

Heel Holland Bakt in 10 hoogtepunten #3

Heel Holland Bakt

Ik blijf niet vaak meer thuis voor een programma, maar Heel Holland Bakt heeft mij vanaf aflevering 1 weer aan de beeldbuis gekluisterd. Helaas wordt dit voor nu de laatste Heel Holland Bakt in 10 hoogtepunten, want ik knijp er even 3 weken tussenuit! Maar terug naar de bakkers. Laten we eerst even kijken wat er gisteren weer allemaal gebeurde. Het was een avond waar vooral brood bakken centraal in stond. En dat vond niet iedereen even leuk. Aflevering klaar? Nagenieten maar! Dit was Heel Holland Bakt weer in 10 hoogtepunten!

1. De temperaturen liepen deze aflevering hoog op in de tent. De combinatie van een heerlijk zomerzonnetje op een bloedhete tent waarin gevreesde broodopdrachten moesten worden uitgevoerd, zorgden er vooral voor dat de spanning tot een hoogtepunt rees. De deelnemers gluurden en spiekten door de beslagen van ramen van de rijskast, maar helaas heeft een goed deeg louter liefde en tijd nodig. Gelukkig was André daar om er de broodnodige rijs oneliners doorheen te gooien om de ellenlange reis van de bakkers wat te doden.

2. Terwijl Rik ons nog vrolijk even de fijne kneepjes van het (deeg) vak bijbrengt, laat hij in het volgende shot bijna zijn gevlochten kunstwerk uit de oven donderen. De broden van de eerste opdracht gingen uiteindelijk sowieso niet bepaald als zoete broodjes over de toonbank, maar zo’n vloerbrood had natuurlijk wel wat punten kunnen scoren. Helaas ging enkel sterrenkind Marjolein terug naar haar bak eiland met een redelijk goede beoordeling op zak voor haar Oosterse exemplaren.

3. “Het is een spuitmondje met een gleufje” – Het zou mij niks verbazen als de aangeraden leeftijd voor dit programma volgend seizoen omhoog wordt geschroefd naar 18+. Het spuitmondje deed nogal wat stof opwaaien voor de kandidaten, die er in eerste instantie niet allemaal goed mee overweg konden tijdens het verspreiden van hun tijgerpapje.

4. Het spuitmondje was dus voor de tijgerbrood opdracht. Maarten bekende dat hij deze broodsoort, als één van de weinige Nederlanders, nog nooit heeft gegeten (say whut!). Misschien oogstte dat wel meer verbazing dan het feit dat de kandidaten enkel een tijgerpapje moesten fabriceren om deze opdracht te laten slagen. Robèrt (lees: zijn stagiaire) had de hele nacht al lopen zwoegen op het deeg van de broden en deze hoefde dan ook enkel nog liefdevol gekneed te worden.

5. De verbaasde, maar vooral opgeluchte blik van Hans toen hij hoorde dat hij niet WEER brood hoefde te kneden was goud waard en verdient een plekje apart in deze lijst. (Het doet mij eigenlijk vooral denken aan mijn eigen blik als ik er achter kom dat het salaris deze week wordt gestort, in plaats van volgende week.)

6. Liefdevol kneden had Ine overigens van de Turkse bakker om de hoek geleerd. ‘Met zijn handen op de hare leerde de meesterbakker de kneepjes van het vak’, vertelde ze met een passie waar Demi in Ghost nog wat van kan leren. Goed verhaal, moet de cameraman gedacht hebben. Die vervolgens enkel oog had voor de kadetjes van Ine die zelfstandig een prominente plek in de aflevering verworven toen madame bij de rijskast bukte. Ach, wat maakt het uit, Ine zag er, in tegenstelling tot haar platte broodmand, zelfs in de snikhete tent weer picobello uit.

7. Om maar even in het thema Heel Holland Bakt te blijven: de halve aflevering lagen Janny en Robèrt de hoge temperaturen weg te puffen aan de rand van het zwemband, waar voor de vorm een donut en tompouce rond dreven. Ik snap het hoor, ik zou ook in de lig stand moeten als ik zoveel broodjes moet proeven. Ik vraag me toch af waar je het laat!

8. Team HaMa zag deze aflevering officieel het licht. Student Hans probeerde met al zijn kennis en kunde maat Maarten in de game te houden, maar dat hij de beste man moest vertellen wat inschuiven met stoom daadwerkelijk betekende, verraadde al wie er aan het einde van de aflevering de laan zou worden uitgestuurd.

9. Nog even over Maarten. De beste man heeft dus echt een kut weekend achter de rug, mensen. Al wist hij tijdens de zomerse opnames nog niet dat het zo dramatisch zou worden. Hij vloog onderuit in de broodbakronde van zijn geliefde programma, terwijl zijn cluppie in hetzelfde weekend van de uitzending een nederlaag tegemoet moest zien tegen NAC. Arme Maarten, ik (en de rest van man waarderend Nederland) missen je vrolijke bolletje nu al achter de bakkerscoulissen.

10. Arme Maarten…

Meer Heel Holland Bakt? Check hier:

Dat was ‘m! Wat vond jij van aflevering 3 van Heel Holland Bakt?

24/7 online: ✎ Bloglovin – Instagram – Facebook – Twitter

8 Replies to “Heel Holland Bakt in 10 hoogtepunten #3”

  1. Wat leuk! Naar zoiets ben ik al lang naar op zoek. Een HHB in hoogtepunten, erg tof. Ook ik heb zo’n medelijden met Maarten, ik vind het echt een toffe gast! Wel een beetje een vreemde eend in de bijt, beetje macho, maar dat is ook leuk voor het programma toch? 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *