Hotspots

Mijn favoriete food hotspots in Amsterdam

Van Wonderen stroopwafels Amsterdam

Afgelopen zaterdag was ik in Amsterdam met een vriendin om te shoppen en uiteraard de nodige koffietjes te drinken en het één en ander te eten. In de hoofdstad barst het van de hippe hotspots, maar ik was erg benieuwd of ze ook zo hip en hot in het echt zijn. Wij gingen op pad en bezochten er een aantal die hoog op ons lijstje stonden. Dit zijn mijn (tested and approved) favoriete food hotspots in Amsterdam!

Food hotspots in Amsterdam

Van Wonderen stroopwafels

  1. Van Wonderen Stroopwafels

Kalverstraat 190

Midden in de Kalverstraat vind je het nog redelijke nieuwe Van Wonderen Stroopwafels. Dit jaar opende de deuren en toen ik er voor het eerste van hoorde kon ik alleen maar denken: ‘Wat een goed idee.’  Ik bedoel, Amsterdam, toeristen, Instragramable stroopwafels, chocola en toppings. Dat moet goed gaan! Het was er inderdaad vrij druk en je kijkt er je ogen uit. Prima pitstop om even op te laden tussen je shopsessie door of om even wat lekkers te scoren voor thuis bij de thee (als je er zo lang van af kan blijven!).

sticky fingers interieur

Sticky Fingers gebakje

2. Sticky Fingers

Amstelveenseweg 3

De roze muur kan je wellicht bekend voorkomen, want die is al een tijdje een veel geziene achtergrond op Instagram. Of niet. Maar hij leent zich er in ieder geval perfect voor. Hoe cute is-ie!? Maar genoeg daarover, want naast dat Sticky Fingers een te leuk interieur heeft, maken ze ook heerlijke koffie en serveren ze er goede gebakjes en koekjes. Dit echt een goede koffietip voor Amsterdam! Het assortiment is niet super uitgebreid, maar geef dit kind een citroen merengue gebakje en een cappuccino en ze is stil. Perfecte hotspot voor een snelle lunch of koffie bijklets momentje!

Brasserie van Dam menu

brasserie van dam

3. Brasserie Van Dam

Cornelis Schuytstraat 8

Soms wil je iets perse met je eigen ogen zien en eh, proeven. Brasserie van Dam heeft zijn goede naam te danken aan het slagers familiebedrijf van de familie Van Dam. Wij waren dan ook wel erg benieuwd naar de ambachtelijke salades (en Nicolette, maar vakantieperiode en een kleine kans, dus niet gespot). Al met al is het een lunchtip voor als je een keer in Amsterdam bent.

Wat is jouw favoriete hotspot in Amsterdam? 

Kijk hier voor nog meer hotspots!

24/7 online: ✎ Bloglovin – InstagramFacebookTwitter

4 Replies to “Mijn favoriete food hotspots in Amsterdam”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *