Sri Lanka

Eten in Sri Lanka

Eten in Sri Lanka

We kunnen er lang of kort over zijn, maar ik ben altijd reuze benieuwd naar het eten in een land. #nevernoteating Ik vind het leuk om lokale dingen te proberen en mocht je daar ook van zijn, dan ben je in Sri Lanka aan het juiste adres. Er is geen MacDonalds te bekennen en met een beetje geluk spot je enkel een KFC of Pizza Hut in een grote stad. Wat je dan wel kan verwachten? Heerlijke curry’s, (chicken) fried rice, vis, noodles en roti’s. Ik laat je zien welk Sri Lankaans eten ik zoal als ontbijt, lunch, diner en tussendoor voorgeschoteld kreeg.

ONTBIJT IN SRI LANKA

Sri Lankanen ontbijten veelal met rijst, noodles, maar voor toeristen serveren ze vaak ‘Westerse’ ontbijtjes die bestaan uit ingrediënten waar onze maag iets beter tegen bestand is op de vroege ochtend. Wij hebben onder andere ontbeten met kokosrijst met sambal, verse kokosnoot, pannenkoekjes met vers fruit of kokos en honing, toast, omelet, vers fruit, fruitsap, koffie en thee. Je hoeft niet met een lege maag op pad, want als je bij een guest house een ontbijtje reserveert voor de volgende dag word je over het algemeen echt overladen met eten, sapjes en warme dranken.

Ontbijt Sri Lanka

Ontbijt Sri Lanka

LUNCH IN SRI LANKA

Als lunch wisselden we warm en koud af. Vaak aten we een chicken fried rice (echt een van mijn favorieten geworden!), een curry of haalden een broodje bij de bakker (als die in het dorp te vinden was). Sommige gerechten, waaronder curry, waren in sommige restaurantjes ook enkel tussen de middag te verkrijgen.

Chicken Fried Rice

 DINER IN SRI LANKA

Ik heb echt onwijs lekker gegeten in Sri Lanka. Het eten is goed gekruid, pittig en vol van smaak. Zoals eerder gezegd staan rijst en noedles centraal in de Sri Lankaanse keuken. Ik deel meteen een aantal van mijn favoriete restaurantjes met je (al komt er binnenkort ook een hotspot post online!)!

Sushi

Arugam Bay – Sushi eten bij Little Tuna Sushi Café

Galle – Basilicum curry van Serendipity Arts Café is een achter aanrader!

Ella – Een absolute aanrader in dit backpackerdorpje is de roti van Rotti Hut!

Wil je meer weten over Sri Lanka? Misschien vind je dit dan ook leuk om te lezen!

24/7 online: ✎ Bloglovin – Instagram – Facebook – Twitter

12 Replies to “Eten in Sri Lanka”

  1. Die sushi doet het ‘m, heerlijk! Wel apart dat ze ‘s morgens ontbijten met rijst en noedles, ik zou dat inderdaad echt niet af krijgen ‘s morgens..

    1. Haha ja, voor ons niet goed voor te stellen, maar daar is het de gewoonste zaak van de wereld. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *