Spanje

City guide | Hotspots en bezienswaardigheden van Madrid

Onder het mom beter laat dan nooit: dit zijn de hotspots van Madrid! Ga jij binnenkort naar de Spaanse hoofdstad? De volgende restaurants, koffietentjes en bezienswaardigheden mag jij tijdens een stedentrip Madrid niet missen en kan je maar beter ergens in je planning passen. Afgelopen maart was ik een weekendje met mijn moeder en zus in de stad en werd blij verrast. De hotspots en bezienswaardigheden van Madrid vind je allemaal terug in deze uitgebreide City guide!

Bezienswaardigheden van Madrid

Madrid is een stad bomvol culturele hoogtepunten en bezienswaardigheden. Er zijn een hoop musea te vinden, maar mocht je daar het type niet voor zijn, dan zijn de volgende bezienswaardigheden van Madrid absoluut de moeite waard om te bezoeken. Alles is goed aan te lopen, vonden wij. Vind op de kaart een logische route en je zult zien dat je per dag een hoop (ter voet) kunt bekijken! Deze highlights wil je in Madrid in ieder geval niet missen:

Plaza Mayor

Madrid bestaat uit een hoop prachtige pleinen. Plaza Mayor (letterlijk Groot Plein) is één van de grotere pleinen van Madrid. Via één van de wegen en poortjes loop je zo het plein op waar het altijd erg levendig is. Koning Filip III kijkt je lekker centraal gelegen vanaf zijn paard aan en er vinden regelmatig grote evenementen plaats. Casa de La Panaderia is één van de belangrijke punten van het plein, omdat daar vaak culturele en gemeenschappelijke activiteiten zijn.

Puerta del Sol

Puerta del Sol (Poort van de Zon) is het centrale plein van Madrid. Je vindt er fonteinen, beelden en misschien nog wel het bekendst: de klok van Casa de Correos. De klok is bekend van het aftellen tot het nieuwe jaar op Oudejaarsavond. Van oudsher is Puerta del Sol in Madrid het officiële nulpunt met betrekking voor alle snelwegen.

Wist je dat: er op 31 december traditioneel gezien er bij elke klokslag
één druif wordt gegeten?
Twaalf in totaal schrijft de traditie voor.

Plaza de Espana

Aan de westelijke kant van Grande Via vind je Plaza de España. Het plein is vooral bekend van het monument voor de schrijver  Miguel de Cervantes, maar bij de beelden vind je ook verwijzingen naar andere bekende romanfiguren, zoals Don Quichot.

Puerta toledo

Puerta de Toledo

De imposante stadspoort Puerta de Toledo ligt op een kleine kwartier loopafstand van Plaza Mayor en was van oudsher de stadspoort naar de weg naar Toledo. Tegenwoordig is het het belangrijkste kenmerk van de drukke verkeersrotonde.

Tip: wij verbleven tijdens onze stedentrip naar Madrid in een hotel die gelegen was
aan Puerta de Toledo en heette niet geheel verrassend: Hotel Puerta de Toledo!

Palacio Real

Een beetje royalty fan mag deze plek niet missen. Palacio Real is het Koninklijk Paleis van Spanje en is vandaag de dag het werkpaleis van de koning. Een paar feitjes: met 135.000 m2 en 3418 vertrekken is het ‘s werelds grootste koninklijk paleis! Vergaap je aan goud, porselein, levensgrote schilderijen en zoveel kamertjes dat je je echt afvraagt waarom iemand ooit heeft bedacht dat hij/zij dit allemaal nodig had. Naast het Palacio Real vind je overigens ook de imposante Almudena Kathedraal.

Templo de Debod

Als je Palacio Real bezoekt is het aan te raden om nog meer van het uitzicht over een deel van de stad te genieten vanaf Templo de Debod. Dit is een overgebleven Egyptische tempel, waarvandaan je een prachtig uitzicht hebt over de stad.

Retiro park

Retiro Park

Madrid staat ook bekend om zijn prachtige parken en tuinen. Een bekend exemplaar die je aan je lijst bezienswaardigheden van Madrid toe kan voegen is het Retiro Park. Een prachtig groot stadspark waar je goed kan wandelen en in de zomer zelfs een roeibootje kunt huren.

Gran Via

Shoppen in Madrid? Ohh, dan ben je aan het juiste adres. Neem een goed gevulde portemonnee mee en struin Gran Via af. Voor elk budget vind je daar de leukste winkels (van een ontiegelijke grote Primark, tot een prachtige H&M, tot high end boetiekjes). De perfecte ingrediënten om je een middagje te vermaken en je koffer te vullen met de leukste items!

Restaurant tips Madrid

Koffie drinken is de perfecte start van de dag of ideaal om nieuwe energie op te doen tijdens je wandeltochten door. Tips om koffie te drinken in Madrid zijn:

El Kiosco Del Pan – Salamanca
Dit is een hip koffie tentje waar je gedurende de dag terecht kunt voor koffie/thee en uiteraard wat lekkers!

In Spanje hoort minstens een tapas maaltijd! De Spanjaarden eten dit eigenlijk in de middag. In Madrid moet je zijn bij:

Taberna de Antonio Sanchez – Lavapies
Dit authentieke tentje in het centrum van Madrid serveert heerlijke tapasgerechten en bijbehorende wijnen. Het thema is stierenvechten en daar moet je natuurlijk wel net van houden.

Taberna de La Paja  

In dit authentieke tentje ben je aan het ideale adres voor een borrel voorzien van wat heerlijke tapas! Qua restaurantgelegenheid is het niet het meest aangeklede restaurant van Madrid (lees: kale kelder!), maar boven aan de bar sta je heerlijk knus tussen de locals in een sfeervolle tent je biertjes te drinken en tapas te eten!

Zin in iets zoets? In Madrid zitten gelukkig heel wat bakkerijtjes, vaak voorzien met zitplekjes. Bij de volgende hotspots kan je rustig je taartjes, koekjes en meer eten:

Mamá Framboise – Chueca
Deze hotspot heeft niet alleen een heerlijk assortiment, maar ziet er ook zoet uit. Hier vind je alles! Of in ieder geval. Heel veel! Van brownies tot macarons en eclairs tot taart en koek. Elke zoetekauw zal het moeilijk vinden hier een keuze te maken. Alles ziet er goed uit!

Wil je meer weten over Madrid? Lees dan ook:

Ik ben heel erg benieuwd naar jullie hotspot en bezienswaardigheden tips voor Madrid! Ben jij wel eens geweest of wil je er een keer heen? 

24/7 online: ✎ Bloglovin – Instagram – Facebook – Twitter

2 Replies to “City guide | Hotspots en bezienswaardigheden van Madrid”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *