Uncategorised

6x bezienswaardigheden in Kaapstad

Skyline Kaapstad

Eerder tipte ik al een aantal bekende hotspots van Zuid-Afrika, maar er zijn nog meer bezienswaardigheden in Kaapstad die je moet zien. Er valt zoveel moois te ontdekken in deze wereldstad. Het is oprecht een van de meest interessante steden waar ik ooit ben geweest en is dankzij divers factoren ontzettend veelzijdig te noemen!

De eeuwenoude historie en slavernij heeft zijn sporen nagelaten, evengoed is er een hoop moderne bouw, natuur, karakteristieke marktjes, lange winkelstraten, adembenemende uitzichtpunten en heerlijke plekken langs het water te vinden. Dit zijn 6 bezienswaardigheden in Kaapstad die jij niet mag missen!

1. Waterfront

Waterfront is een modern stukje van Kaapstad, wat draait om entertainment en vertier. Er is een groot winkelcentrum, je kunt er uitgebreid eten en drinken, een aquarium bezoeken, genieten van het uitzicht over het water of de boot nemen naar het bekende Robben Eiland.

2. Bo-Kaap

De karakteristieke, gekleurde huisjes ken je misschien wel, want ze vormen een goed herkenningspunt voor Kaapstad. Bo-Kaap is een toeristische trekpleister, maar met een beetje geluk poseer jij zonder al teveel mensen op de achtergrond voor jouw favoriete kleur huisje.

3. Lion’s Head

De Tafelberg valt niet te missen, maar die reusachtige berg op rechts kan je ook niet ontgaan als je met je snoet naar de berg toe staat. Dat is Lion’s Head. Een aanrader? Absoluut. ‘s Ochtends heel vroeg je wekker zetten en omhoog hiken. Het is de klim meer dan waard als je de zon op ziet komen! Op Lion’s Head heb je een prachtige uitzichtpunt te pakken over een groot deel van Kaapstad, de Tafelberg en de oceaan!

4. Kirschtenbosch

Een van de bezienswaardigheden in Kaapstad is Kirschtenbosch. Dit zijn prachtige botanische tuinen waar je uren in kunt rondstruinen, maar ook een rondleiding en wijnproeverij in een van de wijngaarden mag je zeker niet overslaan. De Zuid-Afrikaanse wijnen hebben hun sporen verdient en hier drink je heerlijke wijnen van eigen bodem.

5. Camps Bay

Kaapstad is een stad van vele gezichten. Waaronder arm en rijk. Er is gewoon een ontzettend groot arm deel in de buitenwijken en de sloppenwijken. Een gedeelte waar je zonder lokale begeleiding echt niet op eigen houtje door heen moet gaan trekken. Anderzijds heb je Camps Bay. Een rijk gedeelte van Kaapstad, waar je prachtige huizen vindt, maar misschien nog wel mooiere stranden! Het is trouwens aan te raden om hier in de buurt, of in het aangrenzende Sea Point of Green Point een hotel te zoeken. De boulevard verbindt deze plekken en een walhalla voor sporters om hard te lopen of work outs op de buitentoestellen te doen!

6. Old biscuit Mill

Heb je op zaterdagochtend nog geen plannen? Bezoek dan de grote (en bekendste) food market van Kaapstad in Old Biscuit Mill. Op de Neighbourhoods Market vind je lokale en internationale lekkernijen en is de plek bij uitstek om uitgebreid te ontbijten! En als we het toch over marktjes hebben: de Greenmarket Square in het centrum is één van de bekendste marktjes om je souvenirs in te slaan.

Ben je benieuwd geworden naar andere bezienswaardigheden in Kaapstad? Hier vind je nog meer tips voor jouw reis naar Zuid-Afrika!

Ben jij ooit in Kaapstad geweest? Wat mag er volgens jou niet gemist worden? 

24/7 online: ✎ Bloglovin – InstagramFacebookTwitter

4 Replies to “6x bezienswaardigheden in Kaapstad”

    1. Jaaa, wat goed om te horen, haha! Het is ook echt een aanrader hoor. Mocht je de kans hebben, zeker gaan. Dit is zo’n ideale vakantiebestemming!

  1. HA dat is toch wel handig hoor al die tips in een verhaal-vorm. Ik ben toch wel een beetje jaloers , want dat is eigenlijk precies wat ik ook wil! Tis hartstikke leuk opgezet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *